Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

ΕΣΠΕΡΙΔΑ
ΜΟΥΣΕΙΟ,ΣΧΟΛΕΙΟ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ:
Συνδιαμορφώνοντας πολιτιστικά τοπία


Στις 10 Μαϊου,στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών,πραγματοποιήθηκε από το 2ο Νηπιαγωγείο Βουτών εσπερίδα,σε συνεργασία με το Μουσείο Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης "ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ"και το Μουσείο Σχολικής Ζωής Χανίων,στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα:"Μουσείο,Σχολείο,Οικογένεια:Συνδιαμορφώνοντας πολιτιστικά τοπία".


Η προϊσταμένη του 2ου Νηπιαγωγείου Βουτών,κα Χρυσή Βρέντζου καλωσόρισε όσους μας τίμησαν με τη παρουσία τους.


Η κα Ευαγγελία Παπαδημητράκη,Νηπιαγωγός του 2ου Νηπιαγωγείου Βουτών ,μίλησε για το σχέδιο εργασίας :"Το Μουσειαγωγείο" που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας.Έπειτα υποδεχτήκαμε τους εκπροσώπους των Μουσείων:

Τον κο Γιάννη Μαρκάκη,Διευθυντή Μουσείου Παραδοσιακής Ζωής "ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ" και Εθνικό Αντιπρόσωπο European Museum-τ.Αντιπρόσωπο Παγκόσμιας ΕπιτροπήςΠεριφερειακών Μουσείων(ICR/ICOM).


Την Δρ Βορεάδου Κατερίνα,Υδροβιολόγο-Υπεύθυνη Εκπαίδευσης και Εργαστηρίου Υδροβιολογίας ΜΦΙΚ,η οποία μας μίλησε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο ΜΦΙΚ.
Την Δρ Δεληκανάκη Νίκη,Συγγραφέα-τ.Σχολική Σύμβουλο 19ης Περ.ΠΑ Ηρακλείου,που μας μίλησε για τη μαθηματική ανάπτυξη της σκέψης των παιδιών διαμέσου της παρατήρησης των προτύπων (pattern) στα μουσεία.

Τον κο Γιώργο Μαρκάκη,Ιδρυτή του Μουσείου Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης "ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ",ο οποίος μίλησε για την επίσκεψή του στο 2ο Νηπιαγωγείο Βουτών και τη συγκίνηση που ένιωσε από το τρόπο που τον υποδέχτηκαν τα παιδιά και από την αγάπη που του έδειξαν!
Η κα Δρακάκη Μαρία, Σχ.Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης-Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Σχολικής Ζωής Δήμου Χανίων,μίλησε για τη μουσειακή εμπειρία με την οικογένεια και το σχολείο.
Η κα Μπαριτάκη Μαίρη,Φιλόλογος-Μουσειοπαιδαγωγός-Υπεύθυνη Τμήματος Εκπ/κών προγραμμάτων Μουσείου "ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ", μας ξενάγησε στο μουσείο "ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ".

Η κα Μαλλιαράκη Στέλλα,Αρχαιολόγος-Μουσειολόγος,μίλησε για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Α.Μ.Η."Μια γιορτή στο παλάτι",που απευθύνεται σε παιδιά Γ΄ και Δ' Δημοτικού.Η κα Παπαδάκη Ζωή,Φιλόλογος μας μίλησε για τη Πινακοθήκη της Βιάννου.


Η κα Θάλεια Πολυχρονάκη,Βιολόγος-Υπεύθυνη Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων"Ενυδρείο Κρήτης ΕΛΚΕΘΕ, μίλησε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υπάρχουν στο ενυδρείο.
Η κα Αλεξάνδρα Μαραβέλια, Εκπαιδευτικός-Μουσειολόγος,Υπεύθυνη Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΜΝΚ, παρουσίασε το πρόγραμμα:Εκπαίδευση στο Μουσείο Κζαντζάκη.Η κα   μας παρουσίασε το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης,όπου υπάρχει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Λαϊκη Ιατρική-Γητειές και Γιατροσόφια.


Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς για το μπουφέ της εκδήλωσης!Ότι έμεινε μοιράστηκε την άλλη μέρα στα παιδιά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου