Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

ΜΟΥΣΕΙΑΓΩΓΕΙΟ (Μέρος 3)Το σχέδιο εργασίας "Μουσειαγωγείο"συνεχίστηκε με τις παρουσιάσεις των παιδιών που ανήκουν στην ομάδα "Μουσεία της Κρήτης"!Πρώτος παρουσίασε ο Έκτορας το μουσείο Μαλεβιζίου!

Το αγαπημένο έκθεμα του Έκτορα ήταν ένα σπαθί!


Έπειτα παρουσίασε η Κατερίνα το Αργυράκειο Πολεμικό Μουσείο!Η Κατερίνα μας είχε μια έκπληξη!Μας έδειξε τα αναμνηστικά μετάλλια των παππούδων της από την Εθνική Αντίσταση και από τη μάχη της Κύπρου!
Δείξαμε εικόνες πολέμου και μιλήσαμε για τις αρνητικές συνέπειες που έχει!

Μιλήσαμε για τη δύναμη της πένας!Είδαμε πως λειτουργούσε η πένα!Δείξαμε εικόνες από το μουσείο του Νίκου Καζαντζάκη!"Ένας πολεμιστής της πένας"!


Αναφέραμε τον μύθο του Γόρδιου Δεσμού και κάναμε αναίρεση αυτού,αφού ο Μέγας Αλέξανδρος δεν τον έκοψε με το σπαθί του αλλά τον έλυσε!Η πένα είναι πιο κοφτερή από το σπαθί!!
Το μουσείο Ν.Καζαντζάκη."Έχεις τα πινέλα,έχεις τα χρώματα,ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα"Ν.Κζαντζάκης.
Ο τάφος του Νίκου Καζαντζάκη.


Πένες από πλαστελίνη!

Με αφορμή το αγαπημένο έκθεμα του Έκτορα(ένα σπαθί),που μας παρουσίασε το μουσείο Μαλεβιζίου,δόθηκε μια εργασία στα παιδιά να φτιάξουν μια ιστορία με σπαθιά,τις οποίες μας παρουσίασαν!Έπειτα ζωγραφίσαμε το σπαθί που μας εντυπωσίασε πιο πολύ από αυτά που παρουσιάστηκαν!Στη συνέχεια μας παρουσίασαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ο Χάρης και ο Παύλος!


Κάναμε φύλλο εργασίας:Συμπληρώνω το λογότυπο του μουσείου.Τελειώνω το κρι-κρι και το ακρονύμιο του μουσείου!Δημιουργήσαμε το παραμύθι:"Το μαγικό σπαθί".Ένα μαγικό σπαθί μεταμορφώνεται σε πένα και γράφει βιβλία!!Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας παρουσίασε και ο Στέλιος!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου