Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

ΜΟΥΣΕΙΑΓΩΓΕΙΟ
(ΜΕΡΟΣ 2ο)

Πριν λίγους μήνες επισκεφτήκαμε το λαογραφικό μουσείο "ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ" στη Χερσόνησο! Αποφασίσαμε να ασχοληθούμε ξανά με αυτό το μουσείο τώρα που ξεκίνησε το σχέδιο εργασίας για τα μουσεία! Μάλιστα επίτιμος καλεσμένος μας στο σχολείο  θα είναι ο κύριος Γιώργος Μαρκάκης, οφθαλμίατρος και ιδρυτής αυτού του καταπληκτικού μουσείου "ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ"! Σκοπός μας είναι αφού συνομιλήσουμε μαζί του και μάθουμε πως είχε την ιδέα ίδρυσης του μουσείου και αφού απαντήσει στις ερωτήσεις μας να μας συμβουλέψει,ώστε να φτιάξουμε το "δικό μας μουσείο"...!!Βλέποντας στο διαδίκτυο το σχέδιο που απεικονίζει τον Νίκο Καζαντζάκη, που βρίσκεται στο λογότυπο του μουσείου: "ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ" αποφασίσαμε να κάνουμε το πορτρέτο του κου Γιώργου Μαρκάκη!

Παρατηρούμε τη φωτογραφία του κυρίου Μαρκάκη και προσπαθούμε ως γνήσιοι καλλιτέχνες να φτιάξουμε το πορτρέτο του!

Τα παιδιά αποδείχτηκαν καταπληκτικοί ζωγράφοι!!

Η ιδέα του πορτρέτου μας ενθουσίασε και αφού ψάξαμε στο διαδίκτυο πίνακες ζωγραφικής με διάσημα πορτρέτα,ζωγραφίσαμε τα δικά μας με αγαπημένα πρόσωπα!
Έπειτα τα παιδιά και των δύο τάξεων χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες έρευνας.Η πρώτη ομάδα θα ερευνήσει τα μουσεία του Ηρακλείου,η δεύτερη της Ελλάδας και η τρίτη τα μουσεία του κόσμου!


Πριν συνεχίσουμε με το σχέδιο εργασίας ας κάνουμε και λίγα μαθηματικά!


Στη συνέχεια γνωρίσαμε μέσω του διαδικτύου τρία είδη μουσείων!Το αρχαιολογικό,το λαογραφικό και το μουσείο φυσικής ιστορίας!

Μάθαμε πως έφτιαχναν τις κούκλες παλιά!


Και ζωγραφίσαμε τα εκθέματά τους!Μια μέρα πριν έρθει ο κύριος Μαρκάκης, αποφασίσαμε να καταγράψουμε τις ερωτήσεις που θα του κάνουμε, σαν μικροί δημοσιογράφοι-ερευνητές, σχετικά με το μουσείο που ίδρυσε!Ανυπομονούμε να τον γνωρίσουμε!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου