Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΟΥΤΩΝ(ΜΕΡΟΣ 2ο)


Χριστούγεννα σημαίνει χριστουγεννιάτικες κατασκευές και πολλή χρυσόσκονη!!!
Πρώτα φτιάξαμε μικρά ταρανδάκια και μάθαμε το σχήμα τρίγωνο!!
Έπειτα φτιάξαμε χριστουγεννιάτικες κάρτες και γράψαμε ευχές!Τέλος δημιουργήσαμε το χαλί της αγάπης για να το βάλουμε κάτω από το δέντρο και μπροστά από τη φάτνη ώστε να ζεσταίνεται ο Χριστούλης!Με την ευκαιρία μάθαμε και το γράμμα Χ!!

Μάθαμε πολύ καλά τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς , χρησιμοποιώντας τρίγωνα ,ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι όταν έρθει η ώρα να τα τραγουδήσουμε στις διακοπές των Χριστουγέννων!!Είδαμε πίνακες ζωγραφικής με παιδιά που λένε τα κάλαντα και τα ζωγραφίσαμε κι εμείς!
Γράψαμε το αλφαβητάρι των Χριστουγέννων!!

Διαβάσαμε την Μάγισσα Φρικαντέλα!!!


Και τη ζωγραφίσαμε!!

Τέλος μιλήσαμε για τα αγαπημένα μας καλικαντζαράκια!!!

Ζωγραφίσαμε τις σκανταλιές τους!!
Και ξαφνικά μεταμορφωθήκαμε σε πραγματικούς καλικάντζαρους!!!Κάναμε τη τάξη άνω-κάτω!!!


Ευτυχώς ξαναγίναμε παιδάκια!Μαζέψαμε τη τάξη με το 1-2-3!!!!Και μάθαμε και τον αριθμό τρία(3)!!!!Στο πνεύμα των ημερών αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε με τους γονείς τρόφιμα για τους πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας από τη Συρία!!


Τα τρόφιμα παραδώσαμε στον Ερυθρό Σταυρό,που βοηθά ανθρώπους που έχουν ανάγκη!Οι εκπρόσωποι του θα τα μοιράσουν στους πρόσφυγες!!!!Και την τελευταία μέρα αφού είχαμε τελειώσει όλες τις εργασίες μας και επειδή είμαστε και λίγο βιαστικοί,αποφασίσαμε να κόψουμε Βασιλόπιτα!!!!!
Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2016!!!!!!!!!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου