Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
 ΣΤΟ 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΟΥΤΩΝΜπήκαμε στο κλίμα των Χριστουγέννων έχοντας ακόμη στο μυαλό μας την ελιά με την οποία ασχολούμασταν τόσο καιρό!Γι' αυτό το λόγο είπαμε στα παιδιά την όμορφη ιστορία με την γέρικη ελιά στη φάτνη και τα παιδιά την ζωγράφισαν!!
Και φτιάξαμε τις γέρικες ελιές στη φάτνη από πηλό και πραγματικά κλαδιά ελιάς!!

Έπειτα διαβάσαμε ένα βιβλίο για τη γέννηση του Χριστού! Τη ζωγραφίσαμε..

και τη δραματοποιήσαμε!

Φτιάξαμε όμορφες φάτνες από πλαστελίνη..
αλλά και φάτνη κατασκευή!

Έπειτα πήραμε μέρος στην εκδήλωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων φτιάχνοντας κάρτες σπιτάκια αλλά και το καβούκι της αγάπης από καρδούλες,προς τιμήν των Παιδικών Χωριών SOS!!


Μετά από δυο μέρες στολίσαμε και το δέντρο της τάξης μας με ευχές που έγραψαν τα παιδιά!!Και φωτογραφηθήκαμε κάτω από αυτό!Τις φωτογραφίες θα βάλουμε μέσα σε όμορφα καδράκια που έφτιαξαν τα παιδιά και τα οποία θα γίνουν τα ημερολόγιά μας!!!
Έτοιμα τα ημερολόγιά μας!!!!Έπειτα μιλήσαμε για τον Αϊ-Βασίλη!Τον πραγματικό απο τη Καισάρεια που έκανε πολλές φιλανθρωπίες και πέθανε, και αυτόν της φαντασίας μας που φοράει κόκκινη στολή και ζει στο Βόρειο Πόλο!


Φυσικά γράψαμε γράμμα στον Αϊ-Βασίλη(αυτόν που ζει στο Βόρειο Πόλο!) και είπαμε τι παιχνίδι θέλουμε για τα Χριστούγεννα,ενώ το ζωγραφίσαμε κιόλας για να μη μπερδευτεί!!


Τραγουδήσαμε τα κάλαντα για να τον καλέσουμε!
Και ήρθε!
Διάλεξε για βοηθό του ένα μικρό τάρανδο που είχαμε στην τάξη μας και μοίρασε τα δώρα του!
Του χαρίσαμε πολλές ζωγραφιές!


Ακολούθησαν αγκαλιές και φιλιά!
Μια τελευταία αναμνηστική φωτογραφία με τη βοηθό-τάρανδο!!Καλά χριστούγεννα!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου