Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ...!!!


Το καλοκαίρι, η πιο ζεστή εποχή του χρόνου, έφτασε και εμείς τη δεχτήκαμε με χαρά, κουβεντιάζοντας για τα υπέροχα δώρα της και τα βασικά χαρακτηριστικά της!
Αλλάξαμε τον τρόπο ένδυσης και υπόδησης και έτσι φτιάξαμε σαγιοναράκια!


Μάθαμε τους μήνες του καλοκαιριού, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός αλλά κυρίως ασχοληθήκαμε με τον μήνα που διανύουμε, τον Ιούνιο! Διαβάσαμε και σχετικό παραμύθι και έπειτα ζωγραφίσαμε ότι μας άρεσε από αυτό.

Γνωρίσαμε τα καλοκαιρινά φρούτα που μας δροσίζουν και μας δυναμώνουν μέσα από ποιήματα και τραγούδια! Το κεράσι όμως κέρδισε τις καρδιές μας!Για τη δύναμη των φρούτων, και όχι μόνο, έστειλε το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας ( ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.) μια καρδιολόγο, να μας μιλήσει.
Μας εξήγησε με υπέροχο τρόπο για ποιο λόγο πρέπει να τρεφόμαστε σωστά, πόσα γεύματα πρέπει να λαμβάνουμε την ημέρα και ποιες τροφές πρέπει να περιλαμβάνουν αυτά τα γεύματα!


Μας τόνισε πως πρέπει να συμπεριλάβουμε την άθληση στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά μας, προκειμένου να παραμείνουμε υγιείς!Την ευχαριστήσαμε και την αποχαιρετήσαμε με μια αναμνηστική φωτογραφία!

Το καλοκαιράκι μας φέρνει πιο κοντά με τον κόσμο των ψαριών...
μιλήσαμε για τον τρόπο ζωής τους και τα βασικά χαρακτηριστικά τους και αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το ενυδρείο για να τα δούμε από κοντά, να τα παρατηρήσουμε καλύτερα!Το προσωπικό του ενυδρείου μας ξενάγησε στο χώρο και μας παρείχε χρήσιμες πληροφορίες!
Όταν τέλειωσε η ξενάγηση παίξαμε και ένα παιχνίδι για να αποχωρήσουμε χαρούμενοι!

Όταν επιστρέψαμε στο σχολείο ζωγραφίσαμε τις εντυπώσεις μας από την επίσκεψη στο ενυδρείο!ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 
ΡΑΝΤΕΒΟΥ... ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ
 ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΑΚΙ!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου