Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015

ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ

Αυτή την περίοδο το νέο σχέδιο εργασίας που αποφασίστηκε να επεξεργαστούμε λέγεται:
"ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ!"
Παρουσιάστηκε στα παιδιά η έννοια της τέχνης, ως ένα αποδεκτός και δημιουργικός τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων μας με απώτερο σκοπό να αποκτήσουν τα νήπια "καλλιτεχνικό εγγραμματισμό" και να εκτονώσουν τα ίδια ως δημιουργοί την συναισθηματική τους κατάσταση! 


                                      


Αρχικώς τα νήπια χωρίστηκαν σε ομάδες έρευνας όπου αναζητούν:
  • έργο τέχνης που εντάσσεται σε συγκεκριμένη μορφή τέχνης
  • το συναισθημα που εκφράζει ο καλλιτέχνης
  • το συναίσθημα που νιώθει το παιδί
Οι μορφές τέχνης με τις οποίες ασχοληθήκαμε  ονομάστηκαν παιδιά της τεχνης και ήταν οι εξής: 
γλυπτική, ζωγραφική, παραμύθια-ποίηση, χορός-τραγούδι-μουσική, θέατρο, animation, βουβός κινηματογράφος, φωτογραφία, κόμικς!Πρώτα παρουσίασε η ομάδα της γλυπτικής!Η Αθηνά παρουσίασε την δουλειά της!

Ακολούθησε η παρουσίαση της έρευνας του Βασίλη!


Ο Φραγκίσκος παρουσίασε την έρευνά του για το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου!Ακολούθησε η προβολή της έρευνας της Μαριάννας!Τα εκθέματα της γλυπτικής μπορεί να εκτίθενται στο δρόμο όπως μας έδειξε ο Βασίλης ή σε μουσεία. Έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε για το μουσείο της Ακρόπολης, πως κτίστηκε και ποια ανάγκη καλύπτει! Η επόμενη ομάδα ερεύνησε για την ζωγραφική!
Ο Γιώργος παρουσίασε την έρευνά του.
Ακολούθως η Δάφνη!
Ο Γιάννης παρουσίασε και δικά του έργα!
Η Αριάδνη ανέλυσε πίνακες ζωγραφικής...κορνιζαρισμένους!

Και η Πηνελόπη ερεύνησε, το παιδί της τέχνης, τη ζωγραφική!

Μετά τις παρουσιάσεις των παιδιών για τη ζωγραφική γίναμε όλοι ζωγράφοι και εκφράσαμε τα συναισθήματα μας!

Στην ομάδα που ερευνούσε για τη μουσική-τραγούδι παρουσίασε ο Κωστής το τραγούδι: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ! Το ακούσαμε, το αναλύσαμε και το απολαύσαμε χορεύοντάς το!Στην πορεία παρουσίασε η ομάδα που ασχολήθηκε με την τέχνη της φωτογραφίας!
Ο Φάνης μας έδωσε σαφέστατες πληροφορίες!
Το ίδιο έκανε η Κάλλια με μια οικογενειακή φωτογραφία και ο Έκτορας με μια φωτογραφία από την Αφρική!
Η επόμενη ομάδα ασχολήθηκε με το βουβό κινηματογράφο. Η Μαρία και ο Γιώργος μας παρουσίασαν σχετικές πληροφορίες και παρακολουθήσαμε όλοι μαζί ταινίες με 
γνωστούς πρωταγωνιστές του βουβού κινηματογράφου! Η Μαρία, η Κατερίνα, ο Κωνσταντίνος, η Ρέα και ο Ζαχάρης, μας παρουσίασαν τη λειτουργία των κομικ μέσα από αγαπημένα τους κομικ!Ο Γιάννης, μέλος της ομάδας που ερευνά τα παραμύθια, θα μας παρουσιάσει τον τρόπο λειτουργίας αυτής της μορφής τέχνης!


Η επόμενη ομάδα θα μας παρουσιάσει την έρευνα της για το θέατρο! Ο Οδυσσέας και ο Άγγελος θα μας ενημερώσουν για το Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο.Μας εξηγούν πως θα θέλανε για να κατανοήσουμε την προσφορά της μορφής αυτής τέχνης να διαβάσουμε τις Όρνιθες του Αριστοφάνη!
Στην συνέχεια βγήκαμε έξω στην αυλή και γίναμε  "όρνιθες της Αρχαίας Ελλάδας"

Έπειτα έγινε διανομή ρόλων για να παίξουμε θεατρικά τις"ΟΡΝΙΘΕΣ"!  Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ανέλαβαν ο Άγγελος και ο Οδυσσέας!ΟΙ ΟΡΝΙΘΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 
2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΒΟΥΤΩΝ!!!ΕΧΟΥΜΕ...ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ....ΤΗΝ ΤΙΜΟΥΜΕ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου