Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

TEACHERS 4 EUROPE

"ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ"
8-10 Μαίου 2015

Το Σάββατο 10 Μαίου 2015 το νηπιαγωγείο μας πραγματοποίησε περιβαλλοντική δράση για τον καθαρισμό των εκβολών του Καρτερού ποταμού στο Ηράκλειο στα πλαίσια του προγράμματος μας Teachers 4 Europe και σε συνεργασία με την HELMEPA, συντονιστή όλων των δράσεων στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μικρών μας μαθητών μέσα από τη συμμετοχή τους σε περιβαλλοντικές δράσεις που προωθεί η ΕΕ για την προστασία της φύσης και τη διασφάλιση της υγείας και της ποιότητας της ζωής των πολιτών της. 

Γιατί το Περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας!!!

Στον καθαρισμό του ποταμού συμμετείχαν με ενθουσιασμό μικροί και μεγάλοι όπως και εσείς μπορείτε να δείτε:και φυσικά μετά από τόση δουλειά...ώρα για ξεκούραση! Μας αξίζει!!!
"2015: Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης"


Φέτος η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανακηρύξει το 2015 ως Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης δίνοντας έμφαση μεταξύ άλλων στην εξάλειψη της φτώχειας, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης.

Με αφορμή λοιπόν το έτος αυτό και την προστασία του περιβάλλοντος  σήμερα ασχοληθήκαμε με την ανακύκλωση.

Μάθαμε τι είναι ανακύκλωση, ποια προϊόντα ανακυκλώνονται και με ποια διαδικασία...


τι είναι οι μπλε κάδοι και τι βάζουμε σε αυτούς...είδαμε και πολύ ωραία σχετικά βιντεάκια από το διαδίκτυο...


ακούσαμε σχετικά τραγούδια....

μάθαμε τι είναι οι κόκκινοι κάδοι και τι βάζουμε σε αυτούς... 

Μάθαμε να αναγνωρίζουμε και τα σύμβολα της ανακύκλωσης..

.και στη συνέχεια η κ. Βαγγελιώ μας έδωσε μια πολύ ωραία ιδέα για να δημιουργήσουμε μια ζωγραφιά για την "πράσινη Ευρώπη".


και ιδού τα έργα μας...Είχαμε όμως και την τύχη να μας επισκεφτεί ο μπαμπάς της Μαρίας Ζ. ο κ. Ζαγκότης, ο οποίος εργάζεται σε εταιρεία βιοαερίου και να μας παρουσιάσει μαι πρωτοποριακή μέθοδο Ανακύκλωσης Οργανικών Σκουπιδιών και Ανάκτησης Ενέργειας από αυτά.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ κ. ΖΑΓΚΟΤΗ!!!Ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά τη μαμά και τον παππού της Γενοβέφας για το δεύτερο βιβλίο εντυπώσεων που μας ετοίμασαν.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου