Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ
ΚΑΙ...
ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΜΕΡΕΣ!!!


Χιόνι κάλυψε την Ελλάδα για αρκετές ημέρες ! Το γεγονός αυτό μας έκανε να αναρωτηθούμε για την ζωή στις πολικές περιοχές, αλλά μας δημιούργησε και την ανάγκη να μάθουμε περισσότερα για την επιβίωση ανθρώπων και ζώων κατά τις ιδιαίτερες αυτές καιρικές συνθήκες. 
Παρουσιάστηκε  στα παιδιά φωτογραφικό υλικό που τα πληροφορούσε για τη ζωή των Εσκιμώων!Γνώρισαν τα ζώα των πάγων!
Αποδώσαμε ως γνήσιοι καλλιτέχνες στο χαρτί τη νέα πληροφορία!


Παρακολουθήσαμε video σχετικό με τη ζωή των πιγκουίνων!
Περπατήσαμε σαν πιγκουίνοι...
Φτιάξαμε χάρτινους πιγκουίνους.Δεν είναι όμως όλα τα ζώα οπλισμένα, από τη φύση, με τα κατάλληλα εφόδια για να αντιμετωπίσουν το κρύο του χειμώνα, για το λόγο αυτό καταφεύγουν σε έξυπνες λύσεις !!!

ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ!Τα παιδιά παρουσιάζουν τη νέα γνώση με ποικίλα μέσα!


Μάθαμε ποια ζώα επιλέγουν αυτή τη λύση αλλά και ποιο μέρος επιλέγουν για να "κοιμηθούν". Για να δούμε τα θυμόμαστε όσα μάθαμε;

Θα διαβάσουμε παραμύθια για τον σκαντζόχοιρο και φτιάξουμε και σκαντζοχοιράκια!

Θα συμπληρώσουμε και μια μεσοστοιχίδα με τη χειμερία νάρκη.Διαβάζουμε το ρώσικο παραμύθι "το Γάντι"  και έπειτα το δραματοποιούμε.

Η Αλκυόνα είναι ένα πουλί που συναντά δυσκολίες να γεννήσει τα αυγά της μέσα στο καταχείμωνο! Θα πληροφορηθούμε για τη ζωή της πρώτα από ένα εικονόλεξο!Έπειτα θα αντλήσουμε περισσότερες πληροφορίες από το διαδίκτυο!
Θα ακολουθήσει αφήγηση του γνωστού μύθου της Αλκυόνας και θα δούμε  πως γνωστοί καλλιτέχνες αποθανάτισαν το συγκεκριμένο μύθο,μύθος που μας εξηγεί, με  τρόπο που βασίζεται στην ελληνική μυθολογία, πως και γιατί την παγωνιά του Γενάρη διακόπτουν "οι αλκυονίδες μέρες"!


Φανταζόμαστε την Αλκυόνα και ζωγραφίζουμε τη ζωή της!
Χρησιμοποιούμε το χέρι μας και με αποτύπωμα φτιάχνουμε το πουλί αλκυόνα!Να μην χάνουμε το κουράγιο μας, λοιπόν, γιατί πάντοτε την παγωνιά θα την νικούν... οι 
ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΜΕΡΕΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου