Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014

 "Η  ΕΛΙΑ...ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ!!!"

Λέει... ο μύθος πως η θεά Αθηνά την έκανε δώρο στην Αθήνα (τότε Κεκροπία)! Τόσο σημαντική ήταν η προσφορά αυτού του δέντρου στη ζωή των αρχαίων Αθηναίων ώστε να αποφασίσουν η σημερινή μας πρωτεύουσα στους αιώνες των αιώνων να έχει το όνομα της Αθηνάς!!


Θα ταξιδέψουμε σε κείνη την εποχή! Θα χρειαστούμε πολλή φαντασία και την κατάλληλη ενδυμασία!Ο Ποσειδώνας και η Αθηνά προσφέρουν τα δώρα τους!     Απολαύστε τους!!!
Αποδίδουμε στο χαρτί αυτό που βιώσαμε!


Οι αρχαίοι Αθηναίοι απόλαυσαν το θείο δώρο αλλά δεν το κράτησαν στα στενά γεωγραφικά όρια της Αρχαίας Αθήνας το δώρισαν με τη σειρά τους στον υπόλοιπο αρχαίο Ελληνικό κόσμο!Η ιστορία του Κότινου, του κουρήτη Ηρακλή και της Αρχαίας Ολυμπίας παρουσιάζεται στα παιδιά.

Οι Αρχαίοι Έλληνες δίδαξαν και στους νεότερους Έλληνες πως να απολαμβάνουν τους καρπούς της ελιάς και να εκμεταλλεύονται ποικιλοτρόπως κάθε προϊόν της.ΛΙΟΜΑΖΩΜΑ...τελετουργία!!!!

ΛΙΟΜΑΖΩΝΟΥΜΕ!!!


Ζωγραφίζουμε αυτό που αναπαραστήσαμε!
Για να δούμε θυμόμαστε με ποια σειρά γίνονται οι δουλειές στο λιομάζωμα;;;;
ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ!!!!!!
Ήρθε η ώρα να μεταφέρω τη σωστή σειρά των εικόνων και στο χαρτί.Λιομάζωμα....ομαδική εργασία.
Η Ελιά εξυμνήθηκε για την προσφορά της! Ακούσαμε, αναλύσαμε και ζωγραφίσαμε ένα ποίημα που μιλάει γι΄ αυτήν.
Το γράμμα   Λ,λ από το λάδι!Λέξεις...της Ελιάς!!!
Μαθηματικά με Ελιές!!!

Πίνακες ζωγραφικής με Ελιές!!!


Γινόμαστε και εμείς ζωγράφοι για να δείξουμε την αγάπη μας στο "ιερό δέντρο"!!!Ένα υπέροχο video θα μας μεταφέρει στην εποχή των παππούδων μας που η ελιά ήταν "ο δικός τους ... Άγιος Βασίλης"!!!

ΤΕΛΙΚΑ.....
ΕΛΙΑ...ΔΕΝΤΡΟ ΙΕΡΟ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου