Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014

2ο Νηπιαγωγείο Βουτών:
ένα ανοικτό σχολείο στην κοινωνία!

Το σχολείο μας, στις 2-12-2014 στην αίθουσα Ανδρόγεω, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό της "Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων Με Αναπηρία", συμμετείχε παρουσιάζοντας τις δράσεις που πραγματοποίησε στα πλαίσια του προγράμματος "Ψυχικής Ανθεκτικότητας" !!!!

   
Ήμασταν το μοναδικό νηπιαγωγείο που συμμετείχε στην εκδήλωση! Ευχαριστούμε τον κύριο Καλαϊτζάκη που φιλοτέχνησε την αφίσα μας!

Την παρουσίαση μπορείτε να απολαύσετε στο περιθώριο της ιστοσελίδας μας στην ενότητα FLIBOOKS.
Εκεί συναντήσαμε και τον κύριο Παράσχο Δεσκουλίδη και του δώσαμε τα δώρα που του φτιάξαμε για να τον ευχαριστήσουμε για την επίσκεψη του στο σχολείο μας!  
Ενθουσιάστηκε όταν του δωρίσαμε το παραμύθι- "ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΙΡΟΙ"- που μας αφηγήθηκε, εικονογραφημένο από εμάς. Απολαύστε το!!!Εκεί συναντήσαμε και άλλον ένα φίλο μας και τιμώμενο πρόσωπο, τον κύριο Καπελλάκη και του δωρίσαμε την κάρτα που του είχαμε φτιάξει!!!Φεύγοντας νιώσαμε μεγάλη χαρά και αισιοδοξία!"Φεστιβάλ Ταινιών: Camera Zizanio"

Το σχολείο μας συμμετείχε την προηγούμενη σχολική χρονιά στην Ευρωπαϊκή Συνάντηση νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας πιο γνωστή ως Camera Zizanio με ένα σύντομο animation με θέμα τα γεωμετρικά σχήματα και τους αριθμούς και τίτλο:

"ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ"

Το μήνυμα της ταινίας είναι ότι τα σχήματα
και οι αριθμοί δημιουργούν, "σχηματίζουν" τη ζωή!
Η ηλεκτρονική διεύθυνση που μπορείτε να αναζητήσετε το έργο μας είναι η ακόλουθη: 

http://camerazizanio.net
"Σεισμός, σεισμός...Μη σε πιάνει πανικός!"
  
Στις 25-11-2014 είχαμε την τιμή να μας επισκεφθεί ο Dr.TSUCIDA SATOSHI, κοσμήτορας της σχολής Παιδαγωγικών Επιστημών του Πανεπιστημίου KOGOSHIMA της Ιαπωνίας, συνεργάτης του ΜΦΙΚ και του προγράμματος RACCE!!!
H επίσκεψη στο σχολείο μας έγινε προκειμένου να ενημερωθεί βήμα-βήμα για το πρόγραμμα που εκπονήσαμε,ως συνεργάτες του ΜΦΙΚ και του RACCE, την σχολική χρονιά 2012-2013 με τίτλο:

 "ΣΕΙΣΜΟΣ, ΣΕΙΣΜΟΣ ....ΜΗ ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ"

Ο Dr.Satoshi ενθουσιάστηκε από τις κατασκευές-δημιουργίες των νηπίων αλλά και από τον τρόπο που προσεγγίσαμε το θέμα.
Του δωρίσαμε -σε ένα power point- το υλικό του προγράμματος μας προκειμένου να το παρουσιάσει στους φοιτητές του, ώστε να κατανοήσουν πως να μεταφέρουν την επιστημονική γνώση στις μικρές ηλικίες, ικανότητα στην οποία -όπως παραδέχθηκε ο Dr.Satoshi- στην Ιαπωνία υστερούν!!!
Για να μας ευχαριστήσει ο Dr.Satoshi μας δώρισε με τη σειρά του δημιουργήματα της Ιαπωνικής Λαϊκής Τέχνης!!!

Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας που υποστηρίζει τις προσπάθειες μας, να κάνουμε τη μάθηση παχνίδι!!! 
Και τους γονείς των νηπίων μας, καθένα χωριστά που μας εμπιστεύονται και μας ενθαρρύνουν να τολμούμε!!!


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου