Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014
"Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ"

Καινούρια εβδομάδα, καινούριο θέμα!!!

Σήμερα ξεκινήσαμε να μιλάμε για την οικογένεια. Τα παιδιά μας μίλησαν για τις οικογένειές τους δείχνοντας μας φωτογραφίες που έφεραν από το σπίτι.
Στη συνέχεια με τη βοήθεια του διαδικτύου και μέσα από πίνακες ζωγραφικής γνωρίσαμε οικογένειες: αρχαιότερες και σύγχρονες, από διαφορετικές χώρες και φυλές καθώς και οικογένειες του ζωικού βασιλείου.Συζητήσαμε για το πόσο σημαντικό πράγμα είναι να έχεις οικογένεια και έπειτα ζωγραφίσαμε την οικογένειά μας...
φτιάξαμε το σπιτάκι μας με την οικογένειά μας μέσα...Και αφού οικογένεια σημαίνει γονείς και παιδιά ένα άλλο ερώτημα μας δημιουργήθηκε αμέσως:

 Πώς γεννιούνται τα παιδιά;;; 

Με τη βοήθεια εκπαιδευτικών βιβλίων όπως: 
μάθαμε για την ανατομία των δυο φύλων, το ταξίδι του σπερμούλη και την ένωσή του με την αβγούλα (ωάριο) καθώς και τη γέννηση του μωρού.
  


Σε ένα φύλλο εργασίας ζωγραφίσαμε το ταξίδι του σπερμούλη. Οι ζωγραφιές των παιδιών ξεπερνάνε κάθε προσδοκία!!!!
Με αφορμή τη συζήτηση για την ανατομία των δύο φύλων διαβάσαμε στα παιδιά το παραμύθι:

και μάθαμε τον κανόνα των εσώρουχων: 


 "Κανένας δεν μπορεί να αγγίξει ή να χαϊδέψει τα σημεία του σώματος σου που καλύπτονται από τα εσώρουχά σου. Ούτε κι εσύ επιτρέπεται να αγγίξεις το σώμα των άλλων σε αυτά τα σημεία"


Υπάρχει και σχετικό βιντεάκι στο διαδίκτυο:Επίσης μέσα από το διαδίκτυο παρακολουθήσαμε και άλλα εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με την αναπαραγωγή του ανθρώπου.
 Τα βίντεο αυτά μπορείτε να τα δείτε εδώ:
καθώς και άλλα συγκινητικά βίντεο με θέμα την οικογένεια, την αγάπη, την απώλεια...
 Τα βίντεο αυτά μπορείτε να τα δείτε εδώ:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου