Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

Πέμπτη, 2/10/2014
"ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗ ΒΙΑΣ"


Παγκόσμια ημέρα μη βίας η σημερινή, γενέθλια ημερομηνία του Μαχάτμα Γκάντι και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην μας απασχολήσει το θέμα. Συζητήσαμε, προβληματιστήκαμε, καταλήξαμε ότι η βία φέρνει μόνο βία και ότι η ειρήνη, η αγάπη, ο διάλογος είναι η μόνη επιλογή. Σπουδαίο παράδειγμα λόγων και πράξεων ο Μαχάτμα Γκάντι, εμπνευστής του κινήματος της αντίστασης χωρίς χρήσης βίας, όπως έμαθαν και τα παιδιά σήμερα.


"Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς" 
                            Γκάντι


Μέσα στο πνεύμα αυτό παρακολουθήσαμε την υπέροχη ταινία του Raul Servais, από το διαδίκτυο.

                                                       "Chromophobia" (1966)


                                             Συνεχίζοντας τις δραστηρίοτητες με θέμα τον παππού και τη γιαγιά παρακολουθήσαμε ένα πολύ συγκινητικό animation από το διαδίκτυο με τίτλο: 
                                
                                        "My strange grandfather"

Ενώ αρχίσαμε και τις προετοιμασίες για την γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων που θα είναι το Σάββατο. Ξεκινήσαμε λοιπόν να φτιάχνουμε ένα σκυλάκι από πλαστικό πιάτο και χαρτί κάνσον, την οποία και θα ολοκληρώσουμε αύριο!
Και φυσικά η μέρα μας δεν θα μπορούσε να τελειώσει χωρίς παιχνίδι γιατί όπως έλεγε και ένας σοφός (μάλλον παιδί θα ήταν): 

"Μέρα χωρίς παιχνίδι είναι χαμένη μέρα"


Παίξαμε λοιπόν σε ζευγαράκια πολλά και διασκεδαστικά παιχνίδια όπως, αυτοκινητάκια, ο τυφλός, οι τρελόμπαλες, τα στεφανάκια, προκειμένου να γνωριστούν ακόμα περισσότερο και να δεθούν τα παιδιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου