Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Τετάρτη, 7/5/2014


ΣΙΩΠΗΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ...Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Νηπιαγωγείου Βουτών σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δ.Σ. Βουτών, 2ου και 3ου Νηπιαγωγείου Βουτών απευθύνει κάλεσμα:

Την Πέμπτη 8/5/2014 και ώρα 18:00-19:00  μ.μ. θα είμαστε στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο για να διαμαρτυρηθούμε σχετικά με την επικείμενη ρίψη χημικών στη Μεσόγειο. 

Ελάτε να ενώσουμε τις "σιωπές" μας και να μοιράσουμε στους περαστικούς ζωγραφιές των νηπίων μας.

Αν θέλετε ντυθείτε στα μαύρα για να κάνουμε πιο έντονη και συμβολική τη διαμαρτυρία μας.


Στα πλαίσια της προετοιμασίας μας για την αυριανή πορεία διαμαρτυρίας τα παιδιά σήμερα ενημερώθηκαν σχετικά με την κατάσταση στη Σύρια, τα χημικά όπλα, τις συνέπειες χρήσης τους και την επικείμενη ρίψη τους στην θάλασσα της Μεσογείου.
Στη συνέχεια με χρώματα και μπογιές αποτύπωσαν τη δική τους αγωνία πάνω στο χαρτί για τη ρίψη των χημικών. Οι ζωγραφιές αυτές θα δοθούν στους περαστικούς στην αυριανή πορεία μας.
"Το φυσικό περιβάλλον της Κρήτης γεννά τον Μινωικό πολιτισμό"Στα πλαίσια του σχεδίου εργασίας για τον Μινωικό πολιτισμό επισκέφτηκαν σήμερα στο σχολείο μας η κ. Ανθούλα (μαμά της Αστερόπης και φαρμακοποιός) με την κ. Λούση Λάμπρου και μας παρουσίασαν τον τρόπο με τον οποίο οι Μινωίτες μέσα από τη διαδικασία της απόσταξης παρήγαγαν τα αιθέρια έλαια τους.

Τα παιδιά μύρισαν λεβάντα, αμπερόριζα, χαμομήλι...

Μύρισαν αιθέρια έλαια...

Έμαθαν τι είναι και πως λειτουργεί ένας αποστακτήρας αιθέριων ελαίων.

Δέχτηκαν ένα μοναδικό δωράκι για το τέλος, ένα μπουκαλάκι με αιθέρια έλαια!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΨΥΧΑ ΤΗΝ κ. ΑΝΘΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ κ. ΛΟΥΣΗ ΛΑΜΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!!!!!!!!
"ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ"


Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι πρόβες για το μινωικό μας δρώμενο. Σήμερα κατασκευάσαμε και το αρχαίο αργαλειό, μέρος του σκηνικού της παράστασης. 

Ακολούθησε σχετική συζήτηση για τη χρήση του αργαλειού από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα και τα υφαντά που παράγονταν από αυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου