Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Πέμπτη, 15/5/2014


"ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ..."Για την πεταλούδα μιλήσαμε αυτές τις μέρες. Ξεκινήσαμε με τον κύκλο ζωής της και την μεταμόρφωσή της.
Δημιουργήσαμε μια πολύ όμορφή κατασκευή με θέμα τον κύκλο ζωής της.

Κόψαμε και χρωματίσαμε πανέμορφες πεταλούδες.


"Το φυσικό περιβάλλον της Κρήτης γεννά το Μινωικό πολιτισμό"Σήμερα ολοκληρώσαμε και το ερευνητικό μέρος του σχεδίου εργασίας μας με θέμα:

"Το φυσικό περιβάλλον της Κρήτης γεννά το Μινωικό πολιτισμό"


Προηγήθηκε μια συζήτηση με τα παιδιά στην οποία επανεξετάσαμε όσα είχαμε μάθει έως τώρα με τη βοήθεια του διαγράμματος σχεδιασμού με το οποίο ξεκινήσαμε το πρόγραμμα. Τέλος καταλήξαμε σε συμπεράσματα και διαπιστώσεις  


Με πολύ χαρά διαπιστώσαμε ότι τα παιδιά μας όχι μόνο απόλαυσαν αυτό το "ταξίδι" πίσω στο χρόνο και στην ιστορία μας αλλά κατανόησαν σε βάθος αυτό που είχε τεθεί εξαρχής ως βασικός στόχος του προγράμματος: πως δηλαδή το φυσικό περιβάλλον, η γεωμορφολογία της Κρήτης συνέβαλε στη δημιουργία και στην μεγάλη ακμή του πρώτου λαμπρού Ευρωπαϊκού πολιτισμού.


ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ!!!


Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί πανηγυρικά με την θεατρική μας παράσταση: 

"Στα παλάτια της Κνωσού"

τη Δευτέρα 26 Μαίου 2014, στις 7:00 μ.μ στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου στα πλαίσια του 20ου Φεστιβάλ Θεατρικής Έκφρασης που διοργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης".


Σας περιμένουμε!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου