Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013Δευτέρα, 7/10/2013-Παρασκευή, 11/10/2013

"ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ!!!"
Φέτος καθιερώθηκε η δεύτερη εβδομάδα του Οκτώβρη ως εβδομάδα  περιβαλλοντικής εκπαίδευσης!!!  Στα πλαίσια  της ασχοληθήκαμε με το νερό.
Ξεκινήσαμε μιλώντας για τον κύκλο του νερού. Και δημιουργήσαμε με χαρτί τη δική μας ομαδική εργασία!!!
Δραματοποιήσαμε και βιώσαμε με όλες μας τις αισθήσεις το ταξίδι της σταγόνας. Έπειτα ο καθένας μας ζωγράφισε αυτό το ταξίδι στο χαρτί!


Όπως πάντα παραμύθια, τραγούδια και ποιήματα έκαναν πιο εύκολη τη μάθηση.

Το γράμμα "Ν" του νερού ήρθε στην τάξη μας και εμείς το φτιάξαμε με πλαστελίνη και του βρήκαμε και παρεούλα λέξεις που ξεκινάνε από "Ν".

Πίνακες ζωγραφικής και εικόνες από το  διαδίκτυο μας βοήθησαν να καταλάβουμε  το καιρικό φαινόμενο της βροχής!!!


Με χαρτί φτιάξαμε σύννεφα, βροχή και φυσικά ομπρέλες για να μην βραχούμε!!!!!Το γράμμα "Β" μας παρουσιάστηκε με ένα ποίημα γεμάτο λέξεις και εικόνες  που αρχίζουν με αυτό! Εμείς παίξαμε και με τις λέξεις του και με τις εικόνες του και το βοηθήσαμε-το γράμμα "Β"-να τις βάλει στη σωστή σειρά, όπως έλεγε το ποίημα!!!Συζητήσαμε με τη βοήθεια εικόνων από το διαδίκτυο, που βρίσκεται το νερό γύρω μας και μέσα μας!Κατανοήσαμε την αξία του για την ζωή μας  και σκεφτήκαμε τρόπους προστασίας και εξοικονόμησής του.Συνειδητοποιήσαμε μέσα από ταινίες, κινούμενα σχέδια και animation πως η λάθος συμπεριφορά του ανθρώπου μολύνει το νερό .Η όξινη βροχή είναι μια από τις καταστροφικές της  συνέπειες!!!!
Ομαδικά και με χρωματιστά χαρτιά αποτυπώσαμε τον κύκλο της μόλυνσης!!! Έπειτα σκεφτήκαμε ποια συμπεριφορά μπορεί να βοηθήσει το νερό να μείνει καθαρό. Χωριστήκαμε σε ζευγάρια και ζωγραφίσαμε αυτούς τους τρόπους!!


Η Παρασκευή θα κλείσει με την κατασκευή και παρουσίαση του δικού μας animation: 

"Η ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΕΙΛΕΙ".

Τα παιδιά θα μπουν στη διαδικασία να φτιάξουν το δικό τους απλό animation με πλαστελίνη. Η προβολή του θα τα γεμίσει με τη χαρά της δημιουργίας!!!!!!
"Η ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΕΙΛΕΙ...".


Η εβδομάδα όμως σας προσκαλούμε να κλείσει  με μια ακόμα πιο ουσιαστική δράση αγάπης για το περιβάλλον.ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΓΡΟΤΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΡΟΥ!!!!!
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΕΚΒΟΛΗΣ
13 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013
ΩΡΑ 9¨00 το πρωί

ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου