Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

Δευτέρα, 30/9/2013-Παρασκευή, 4/9/2013


Αυτή την εβδομάδα ασχοληθήκαμε κυρίως με τα φρούτα του Φθινοπώρου, μιλήσαμε για την θρεπτική τους αξία, δοκιμάσαμε φρούτα, ξυπνήσαμε τις αισθήσεις μας και μάθαμε τους πολλούς τρόπους που μπορούμε να τα τρώμε.

Εκμεταλλευτήκαμε τα φρούτα για να μιλήσουμε για μαθηματικές έννοιες, όπως μισό-ολόκληρο (φρουτοσφραγίδες), απαρίθμηση, ομαδοποίηση, πίνακας διπλής εισόδου,αντιστοιχιση, γυρω-γυρω.


Αναλύσαμε πίνακες ζωγραφικής με θέμα τα φρούτα του φθινοπώρου και σαν γνήσιοι καλλιτέχνες φτιαξαμε τα δικά μας φρούτα με γκοφρέ.
Μάθαμε αινίγματα, παροιμίες και τραγούδια με θέμα τα φρούτα του φθινοπώρου. Παίξαμε και γλωσσικά παιχνίδια διαβάζοντας και ταυτίζοντας καρτέλες με τα ονόματα των φρούτων.
Μέσα σε αυτή την εβδομάδα γιορτάσαμε τη Διεθνή Μέρα Μη Βίας με αφορμή την ημέρα γέννησης του Γκάντι, 2 Οκτωβρίου 1869. Τα παιδιά γνωρίσαν τον Γκάντι, τα σοφά του λόγια, τους αγώνες του για τη μη βία (παθητική αντίσταση). Φτιάξαμε και τον δικό μας Γκάντι για να θυμόμαστε πάντα τα λόγια του:

 "Εάν αλλάξεις τον εαυτό σου θα αλλάξεις τον κόσμο σου"

Με τη βοήθεια σχετικών ταινιών και κινουμένων σχεδίων μεταφερθήκαμε στον κόσμο του Γκάντι.


Παρακολουθήσαμε, επίσης,  σχετική ταινία κινουμένων σχεδίων με θέμα τον ρατσισμό: Χρωμοφόβια (1966)Την τελευταία μέρα της εβδομάδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημερα για την προστασία των ζώων μιλήσαμε για τα δικαιώματα των Ζώων, τη σωστή συμπεριφορά που πρέπει να έχουμε απέναντί τους καθώς και για τα ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση.
 
Τέλος, φτιάξαμε με την τεχνική origami όμορφα σκυλάκια για τη σημερινη γιορτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου