Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Παρασκευή, 31/5/2013
"Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας"
Τελειώνει σήμερα το Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας και όσοι δεν προλάβατε να το επισκεφτείτε να σπεύσετε. Άφωνοι μείνανε Έλληνες και τουρίστες με όλα τα εκθέματά μας, ιδιαίτερη αίσθηση όμως προκάλεσε ο John Lennon (κατασκευή με υδρόγειο σφαίρα) και αυτή τη στιγμή η φωτογραφία της κατασκευής ταξιδεύει σε άλλα μέρη του κόσμου!!!
"Σεισμός, σεισμός...μη σε πιάνει πανικός!"Σήμερα ήταν μια πολύ έντονη "αντισεισμική" μέρα για τα παιδιά.

Ξεκινήσαμε γνωρίζοντας πως λειτουργεί η σεισμική τράπεζα με τη βοήθεια μιας ανάλογης κατασκευής, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία δοκιμάζοντάς την να διαπιστώσουν ποια κτίρια είναι πιο ευάωλατα στο σεισμό.  
Στη συνέχεια, κατασκευάσαμε τη δική μας σεισμική τράπεζα χρησιμοποιώντας χαρτόκουτες,

και έπειτα ως γνήσιοι καλλιτέχνες ζωγραφίσαμε και τη δική μας σεισμική τράπεζα.
 Στα πλαίσια της συζήτησης μας για το τι πρέπει να κάνουμε την ώρα του σεισμού αλλά και μετά από αυτόν, τα παιδιά βίωσαν σήμερα μια πολύ έντονη εμπειρία μέσα από την άσκηση αντιμετώπισης σεισμού. Συγκεκριμένα, έμαθαν πως πρέπει να προστατεύουν στη διάρκεια ενός σεισμού όχι μόνο τον εαυτό τους αλλά και ηλικιωμένα άτομα της οικογένειας τους, όπως παππού, γιαγιά ή ακόμα και άτομα με κινητικά προβλήματα, τα οποία υποδύονταν άλλα παιδιά στη συγκεκριμένη άσκηση. Επίσης, έμαθαν πως να αντιμετωπίζουν περιπτώσεις σοβαρών τραυματισμών άλλων ατόμων μετά το σεισμό και ποιους πρέπει να καλούν σε βοήθεια.Τέλος, ορίσαμε τη διαδρομή διαφυγής από το χώρο του νηπιαγωγείου μας μετά το σεισμό τοποθετώντας αυτοκόλλητες πατουσίτσες στο πάτωμα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου