Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Δευτέρα, 27/5/2013
«Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας»

Η γωνιά μας στο φετινό ΦεστιβάλΞεκίνησε σήμερα το Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας

 στην Πύλη Αγίου Γεωργίου από την Δευτέρα 27 Μαΐου 2013 μέχρι την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 και ώρες 9:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει Έκθεση των προγραμμάτων των Σχολικών Δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα του Ηρακλείου, μουσικά δρώμενα και άλλες δραστηριότητες. Επιπλέον περιλαμβάνει Έκθεση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν σε σχολεία της Κρήτης. 
Εκεί θα βρείτε και την δική μας γωνιά όπου εκθέτουμε κάποιες από τις δράσεις της φετινής χρονιάς.ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ, ΑΞΙΖΕΙ!! 
"19ο Παιδικό Φεστιβάλ Θεατρικής Έκφρασης"

Επίσης, ξεκίνησε το 19ο Παιδικό Φεστιβάλ Θεατρικής Έκφρασης τη διοργάνωση του οποίου έχει αναλάβει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης".  Στο Φεστιβάλ αυτό θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε πλήθος θεατρικών παραστάσεων από διάφορα σχολεία του Ν. Ηρακλείου με ελεύθερη είσοδο. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 27 Μαίου-1 Ιουνίου, ώρες έναρξης: 7.00 μ.μ & 8.00 μμ.

"Σεισμός, σεισμός...μη σε πιάνει πανικός!"

Σήμερα ο Μιχάλης μας έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για το σύστημα ανίχνευσης τσουνάμι (Dart II) 
με τη βοήθεια μιας αυτοσχέδιας κατασκευής.Στη συνέχεια τα παιδιά αποτύπωσαν τις εντυπώσεις τους απο την παρουσίαση σε χαρτί.


Η Βαγγελιώ μας μίλησε για τον σεισμογράφο με τη βοήθεια μιας πολύ πρωτότυπης αυτοσχέδιας κατασκευής σεισμογράφου από ξύλο.Το απόγευμα είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τα παιδιά για τον σεισμό και τον φόβο που μας προκαλεί. Μέσα από ένα παιχνίδι με στεφάνια προσπαθήσαμε να ανιχνεύσουμε αυτούς τους φόβους. Συνειδητοποιήσαμε τελικά ότι φοβόμαστε εκείνα που δεν γνωρίζουμε. Τώρα όμως που μάθαμε τόσα πολλά για το σεισμό και κυρίως πως να τον αντιμετωπίζουμε τα παιδιά αισθάνονται λιγότερο φόβο.Τέλος, με τη βοήθεια υφασμάτων από τη γωνιά της μεταμφίεσης αλλά και με τα σώματά μας δημιουργήσαμε τα δικά μας ηφαίστεια...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου