Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

Τετάρτη, 22/5/2013


Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το νηπιαγωγείο μας είναι και επίσημα μέλος του Δικτύου:

"ΤΟ ΣΕΙΣΜΙΚΟ ΤΟΞΟ  ΠΟΥ ΜΑΣ...ΕΝΩΝΕΙ"

του ΚΠΕ ΛΙΘΑΚΙΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ.

"Σεισμός, σεισμός...μη σε πιάνει πανικός!"


Σήμερα τα παιδιά μας μίλησαν για το πως τα ζώα διαισθάνονται τον σεισμό και πως συμπεριφέρονται λίγο πριν την εκδήλωσή του.

Στη συνέχεια δραματοποιήσαμε το πως συμπεριφέρονται τα ζώα λίγο πριν το σεισμό.


Μιλήσαμε για το πως μετράμε τους σεισμούς με τη βοήθεια των σεισμογράφων. Μάλιστα, δημιουργήσαμε το δικό μας αυτοσχέδιο σεισμογράφο για να κατανοήσουμε τον τρόπο λειτουργίας του. Ήταν πολύ διασκεδαστικό...Έπειτα τα παιδιά ακούγοντας μουσική, με διαφορετική ένταση αποτύπωσαν στο χαρτί ένα ανάλογο σεισμογράφημα.

Το απόγευμα ασχοληθήκαμε με τις φυσικές συνέπειες του σεισμού και ειδικότερα με το Τσουνάμι. Προβάλαμε στον προτζέκτορα ανάλογο φωτογραφικό υλικό.


Τα παιδιά κατανόησαν τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείται ένα τσουνάμι και στη συνέχεια ο Γιάννης μας έδειξε με τη βοήθεια ενός αυτοσχέδιου προσομοιωτή ένα τσουνάμι.


Αμέσως μετά αναλύσαμε έναν πίνακα ζωγραφικής που αναπαριστούσε ένα τσουνάμι στη Λισσαβόνα το 1775 και τα παιδιά ζωγράφισαν το δικό τους τσουνάμι.Τέλος, ο Μάνος μας έδειξε με τη βοήθεια μιας μακέτας τα αποτελέσματα της κίνησης των λιθοσφαιρικών πλακών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου